Windows 10 - EVALUERING


Microsoft har nettopp lansert Windows 10, det skal være en forbedret utgave av Windows 8.1 som ingen liker. Unntatt oss med touch pc da..

Windows 10 likner en del på Windows 8, appene som finnes på 8 er så og si de samme her. Alt er plassert  på ett sted som kan gjøre det enklere for de som har vanlig pc. Jeg har mer tro på at Windows 10 vil passe alle som har vanlig pc. Så for dere som har vanlig pc, og er lei av den knotete Windows 8.1 - vil jeg annbefale å oppgradere. Som dere ser på bilde her, er alt mye mindre enn det var i Windows 8.1, men i forhold til Windows 7 eller Windows 8.1 for vanlig pc er nok dette passe stort. Windows 10 er egnet til pcer som ikke har touch( mener jeg). For meg som har touch er dette veldig rotete i forhold til Windows 8.1. Avslutt knappen er veldig liten, og det er fort gjort å trykke feil her. Jeg kan tydeligvis ikke bruke musetastene som er på tastaturet mitt?! Jeg har sett på innstillingene, og finner ikke ut av hvordan jeg kan benytte den. Det er ekstremt tungvindt om jeg nå må skaffe meg en ekstern mus for å kunne bruke pcn på normal måte. (Om det er noen som vet hvordan dette kan bli ordnet, vennligst legg igjen en kommentar).

Så, om vi ser bort fra at det er smått og at tastaturet fungerer utenom musa, er Windows 10 veldig rotete. Kan du egentlig endre på så mye mer enn det du kunne før? Nei.De skryter av at du nå kan bestemme så mye mer selv, men det kan man jo ikke! Jeg føler at vi her blir litt lurt. Du kan ikke engang bestemme om du vil oppdatere pcn eller ei, ja det er lurt å oppdatere men uansett. Det er greit å kunne bestemme når og hva som skjer med pcn.  I tillegg har vi OneDrive. Plutselig fant jeg masse bilder der som jeg ikke vil ha lagret på nettet. Latterbilder med dobbelthake fra jeg og venninnene mine var 12/13 år er private bilder. Jeg føler at å ha ting lagret på nettet uten at du kan velge det selv er skitten gjort av Microsoft. Bestemmer ikke jeg selv hvor jeg vil lagre MINE bilder? Det burde jeg i alle fall få lov til i og med at det er personlige bilder.

Over til noe litt mer positivt: Ja, Windows 10 skal være gratis for de fleste. Det vil komme opp pris dersom du må kjøpe programmet. Får du ingen pris er oppgraderingen gratis og det er bare å kjøre på. Oppgraderingen gikk ikke få alt for sent og du fikk vite hva som skjedde hele veien, det var i alle fall betryggende for meg!

Summert opp:

Windows 10 er på en måte veldig ryddig. Alt er samlet på ett sted, men ting er mer tungvindt for oss med Touch.

OneDrive lagrer noen bilder på nettet, jeg ser på dette som negativt.

Du kan ikke bestemme noe mer enn du kunne før, de bare formulerer/ fremstiller ting annerledes.

Tastaturet for oss med Touch fungerer, men ikke musetasten noe som gjør alt tungvindt.(Dette kan muligens fikses)

Har du Windows 7/8.1 med vanlig pc - anbefaler jeg å oppgradere.

Har du Touch Windows 8.1 - anbefaler jeg det ikke.

Windows 10 er gratis for de fleste!

Oppgraderingen gikk fort( Vet ikke hvordan dette er på Windows 7)

Noen av dere ser nok ikke meningen med dette innlegget, men dette er mine personlige meninger om hvordan jeg foretrekker å ha min pc. Jeg har heldigvis i underkant av 30 dager igjen på å gå tilbake til Windows 8.1, hvilket jeg skal. Windows 10 er ikke skapt for mine behov. Jeg vil tro at for alle som ikke har touch at dette vil være en forbedring. Hadde bare Windows 10 hvert litt mindre rotete, større, ikke hatt OneDrive og innstillingene kunne være like oversiktlige som de var på 8.1 og musetasten min ville fungert ville jeg hvert fornøyd. Jeg skjønner hva Microsoft tenker med Windows 10, men det fungerer bare ikke helt for meg dessverre..

HAR DU OPPGRADERT? HVA MENER DU OM WINDOWS 10?

 

-Johanna

8 kommentarer

Malene

09.08.2015 kl.14:32

fin blogg!

Koselig om du sjekker ut bloggen min og hvis du vil legge igjen en liten kommentar :)

Kristin L.

09.08.2015 kl.14:40

Menn Windows 10 skulle vel være laga for 8 pcer?

Karoline

09.08.2015 kl.14:41

Liker w10 jeg, men nå har jeg "vanlig pc" som du kaller det 😄

Johanna

09.08.2015 kl.14:50

Malene: Takk :)

Johanna

09.08.2015 kl.14:51

Karoline: Hehe, ja den er nok bedre for dere enn oss med touch ??

Johanna

09.08.2015 kl.14:53

Kristin L.: Ja, det er den. Oppgraderingen skal fungere på mange versjoner av Windows.Som skrevet i innlegget passer nok windows 10 bedre på pc uten touchskjerm enn med.
Det er i alle fall min mening ;)

certainlifestyle

09.08.2015 kl.16:22

Flott blogg du har :-)

Johanna

09.08.2015 kl.16:45

certainlifestyle: Takk :)

Skriv en ny kommentarVelkommen til min blogg! Mitt navn er Johanna, jeg er ei 19 år gammel jente fra Norges eldste by. På denne bloggen vil du kunne lese om mitt liv, interiør, samfunn og mye annet.

For kontakt:
johannasollund@gmail.com

gratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡ ♡ Design av Tonjemt ♡