hits

5 BØKER DU MÅ FÅ MED DEG

For deg som liker å sitte med en varm kopp te og en god bok på en dag der regnet pisker mot vindusruten - er disse bøkene for deg.

Første bok- Kunsten å høre hjerteslag- J.Ph. Sendker

Kunsten å høre hjerteslag er en fantastisk roman. Det er en bok som får deg til å tenke på livet. I romanen møter vi Julia, da hun var ungdom forlot faren hennes familien uten å gi et tegn fra seg. Nå, flere år senere ønsker Julia å finne ut mer om seg selv, og for å gjøre det må hun kjenne sin fars historie. Hun reiser tilbake til farens fødested, der møter hun tilfeldig en mann med navnet U Ba. Fra den dagen hun møter U Ba blir ingen ting som før.

Stikkord: Rørende, velskrevet, inspirerende og tankevekkende.

Andre bok - Et helt halvt år - Jojo Moyes

Et helt halvt år kan jeg nesten ikke beskrive. Om du ikke har lest denne boken, har du virkelig gått glipp av noe. Her møter vi unge Lou Clark, plutselig mister hun jobben på cafeteriaen  hun elsker. Vi møter Will Traynor som mistet viljen til å leve etter en motorsykkel ulykke for noen år siden. Boken handler om et merkelig møte mellom disse to menneskene.

Stikkord: Vakker, velskrevet, enestående, rørende og svært

Tredje bok- På én betingelse - Nora Roberts

På én betingelse er en absurd bok. En onkel dør, en kusine og en fetter som egentlig ikke er i slekt må dele huset til den av døde onkelen i et halvt år. Det høres ikke så ille ut, men når de to er rivaler kan mye skje.Til tider skjer det også noen litt ubehagelige ting i denne boken, sjalusi er farlig. Det er også en del kjærlighet i luften her. Boken er kanskje ikke så spennende som en krimbok, men du klarer ikke å legge den fra deg når du først har begynt å lese den. Gled deg til slutten, familiemiddagen er veldig spenstig.

Stikkord: Rørende, velskrevet, morsom, absurd, mystisk og vakker. 


Fjerde bok - Du elsket alltid havet - Lucy Clarke

Du elsket alltid havet har jeg selv ikke lest helt ferdig. Boken så langt er fantastisk men trist. I boken møter vi søstrene Katie og Mia. De to søstrene har hatt en vanskelig forhold til hverandre gjennom årene. Da Mia dør på mystisk vis under en månedslang tur, blir alt svart for Katie. I boken følger vi Katies veg til å bli kjent med og finne ut av hvem søsteren hennes egentlig var.

Stikkord: Rørende, trist, velskrevet.

Femte bok - Jenta på Klippen - Lucinda Riley

Jenta på klippen er en litt mer mystisk bok. Her møter vi Grania som nettopp har dratt hjem til foreldrene sine etter hun mistet et barn under graviditeten. Matt, hennes tidligere samboer prøver å få kontakt med henne- men til ingen nytte. I begynnelsen av boka møter hun unge Aurora. Aurora er et mystisk barn. Hennes far elsker henne høyt, men hun savner sin mor som døde for flere år siden. Aurora og Grania får etterhvert et nært forholdt, vi blir dratt inn i fortiden. Boken ender på en tragisk måte. For meg var dette en stor nedtur, men boken i seg selv er unik.

Stikkord: Rørende, velskrevet, tankevekkende på en åndelig måte og trist.

Alle bøkene er typiske bøker jeg leser. Jeg vil også anbefale "Kunsten å være den man er" som er en oppfølger av "Kunsten å høre hjerteslag". Bøkene over her er velskrevet, forfatterne bruker ikke lang tid på å få deg så hektet på bøkene at du ikke klarer å legge de fra deg. Den absurde og spenstige boken " På én betingelse" er min favoritt av disse bøkene.

Har du noen favoritter?

Har du lest noen av disse?

 

-Johanna

15 kommentarer

Kristi Pedersen

13.08.2015 kl.18:41

jeg leste akkurat ut "et helt halvt år" i dag, og forelsket meg HELT i den boken!!!

Johanna

13.08.2015 kl.18:42

Kristi Pedersen: Ja, den er så utrolig bra (men trist). En av de beste bøkene jeg har lest i år :)

Silje

13.08.2015 kl.18:44

Tenkte å lese et helt halvt år i nå i ferien, gleder meg! Takk for mange gode tips :)

Hverdagstankene

13.08.2015 kl.18:45

Takk for boktips, det kommer alltid godt med.

Ha en fin kveld :)

Johanna

13.08.2015 kl.18:46

Silje: Da har du noe å se frem til, den boken er flott :)

Johanna

13.08.2015 kl.18:47

Hverdagstankene: Takk for hyggelig respons.
Ha en fin kveld du også :)

Kat

13.08.2015 kl.19:09

Selv har jeg ikke lest noen av dem, men har hørt mye bra om flere så kanskje jeg burde det :)

Johanna

13.08.2015 kl.20:11

Kat: Ja, flere av bøkene her er virkelig velskrevne. :)

hilde

13.08.2015 kl.20:28

takk for tips, jeg sto akkurat ved bokhylla idag og klarte ikke og velge så dette kommer godt med så jeg kan finne en :)

Marie

13.08.2015 kl.21:15

ååh jeg elsker bøker!! har kun lest 'et helt halvt år', utrolig fin bok <3 har hørt utrolig mye bra om 'kunsten å høre hjerteslag' og jeg vurderer sterkt å kjøpe den! :)

Marie Gjernes

13.08.2015 kl.21:20

Oida, tror kanskje jeg bør begynne å lese mer.. Alle hørtes veldig fine ut! :)

Johanna

14.08.2015 kl.18:13

Marie:Du burde virkelig lese den, det er nok ikke en bok for se som ikke liker å lese - men det virker jo som du gjør det så da er nok boken for deg :)

Johanna

14.08.2015 kl.18:15

hilde:Så fint det kom til hjelp! Dersom du er glad i å lese ville jeg valgt en bok som f.eks "Kunsten å høre hjerteslag", men er du ikke den som leser mest - er " et helt halvt år" eller "på en betingelse" noe for deg :)

hilde

14.08.2015 kl.23:43

tusen takk igjen :) jeg er glad i og lese men alle hørtes interessante ut :) helt greit og få en bokomtale på nettet her istede for og prøve og lese en når jeg står på butikken med ett barn på hver arm :P takk :)

Johanna

15.08.2015 kl.13:09

hilde: Det er velskrevne bøker alle sammen:) Det er greit å kunne slå opp på nett i en travel hverdag:)
Ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar

Johanna

Johanna

21, Tønsberg

Kategorier

Arkiv